keukenblad TopLaminate Stonhenge Lanesto kraan en spoelbak Gold

Sculpturale schoonheid en rauwe luxe: de keukentrends van 2025

De keuken is niet langer alleen een plek om te koken. Het is het hart van het huis, een ruimte waar we samenkomen, creëren en genieten. En de keukentrends voor 2025 weerspiegelen deze verschuiving. Trendforecaster Monique van der Reijden heeft twee opvallende stijlen geïdentificeerd: Sculpture Club en Raw Luxury. Laten we deze trends eens nader bekijken.

New Call-to-action

Trend 1: Sculpture Club

Functioneel, harmonieus, holistisch, artistiek

In de trend Sculpture Club voelt de keuken holistisch en kunstzinnig aan, maar de optimale functionaliteit wordt nooit uit het oog verloren. De open keuken verspreidt zich steeds meer over het totale interieur en de materialenmix wordt diverser - als is er duidelijk een bais van naturellen. Het resultaat is een zachte, luxe, sensuele energie en sfeer.

Natuurlijke materialen en rust
Een goed voorbeeld van natuurlijke materialen zie je terug in deze foto van het keukenblad TopLaminate in de nieuwe kleur Stonehenge. Stonehenge heeft schakeringen van natuurlijke kleuren zoals beige, grijs, zand en zacht geel. De kraan en spoelbak van Lanesto in de kleur Gold combineren mooi met de natuurlijke kleuren en zorgen ervoor dat het geheel niet saai wordt. De wand achter de kraan, AluSplash Essenza Milky Way, brengt door zijn textuur een levendige look.

Lichtheid en een holistische benadering
De keuken loopt over in het interieur en vormt daarmee een harmonieus geheel. Daarbij heeft de keuken verschillende functies omdat er niet alleen gekookt, maar ook gegeten, geborreld en misschien zelfs gewerkt kan worden. Het keukenblad is dun en lijkt te zweven, zodat de keuken letterlijk lichter oogt. De cirkel is rond als de materialen ook nog eens duurzaam zijn. Zoals in deze foto met het keukenblad van gerecycled glas: Obsidiana Vulcano Warm. De geschakelde eettafel is van het duurzame Greengridz afgewerkt met TopLaminate Cosy Oak.

Kleurenpalet en materialen
In dit Sculpture Club moodboard zien we veel natuurlijke materialen die in de trend passen, zoals travertin, marmer, zandsteen en hout. Het zijn lichte kleuren en natuurlijke tinten, soft whites, matcha green, peach fuzz en buttercream. Want thuis willen we even bijkomen en zo min mogelijk prikkels. Deze lichte tinten zijn kalmerend en hebben zachte overgangen. Omdat er wel verschillen zijn in structuur en patronen wordt het niet saai. Wil je toch wat meer kleur toevoegen in de keuken? Dan is Peach of Matcha Green een mooie natuurlijke kleur die net een beetje verfrissing brengt. Laat het Sculpture Club moodboard je inspireren en kijk hoe je de verschillende kleuren en materialen kunt combineren!

Trend 2: Raw Luxury

De nieuwe industriële en rauwe stijl

In de Raw Luxury keuken is de basis stoer, natuurlijk en architectonisch. Er ontstaat een nieuw soort industrieel, high-end gevoel waarin hergebruik en duurzame materialen een belangrijke rol spelen. De focus ligt daarbij op hout, beton, steen en metaal. Maatwerk interieuritems, ambachtelijke accessoires en high-tech apparatuur geven de rauwe sfeer meer diepte.

High-tech en natuurlijk in de mix
Een goed voorbeeld van high-tech en natuurlijke materialen is het keukenblad Evora Ceramics Abraxas met de nieuwe esthetisch vormgegeven inductie zones* van het merk PITT cooking. De ronde vorm en stoere ijzeren ring van elke afzonderlijke inductieplaat, maar ook de mooie knop met ledverlichting waarmee je de temperatuur kunt instellen, maakt het een typisch PITT ontwerp. Het keukenblad heeft veel kleurschakeringen en -patronen, en heeft een mooie natuurlijke textuur die voelbaar is. Hier is het maatwerkblad gecombineerd met een achterwand die de looks van verweerd metaal heeft.

Donkere tinten bruin en grijs
Beton, steen en metaal stelen de show in deze trend met veelal donkere kleuren. Combineer gerust grove patronen, marmers en verweerde materialen. In deze keuken voeren de kleuren bruin, grijs en metaal de boventoon. Een grote glazen vaas van donker glas brengt net wat contrast in het totale keukenbeeld.

Kleurenpalet en materialen
In dit Raw Luxury moodboard zien we donkere materialen. Vernieuwend is de kleur bruin in combinatie met grijsbeton. Wil je kleur toevoegen, denk dan aan de aardse tint terra. En varieer gerust met alle tinten bruin van karamel tot aan chocolade. Naast de rauwe, natuurlijke materialen combineer je ook luxe accessoires zoals de kokend waterkraan Selsiuz model Hexagon in de stoere kleur Sturdy Black. Laat het Raw Luxury moodboard je inspireren en kijk hoe je de verschillende kleuren en materialen kunt combineren!

 

*De nieuwe inductie zones van PITT cooking zijn leverbaar vanaf 2025

Terug naar nieuwsoverzicht

Deel dit artikel: